Տապակած Շուշան | Fried ChervilԲաղադրատոմս Գոհարի կողմից
|
Բաղադրիչներ | Ingredients | |
|
|
Պատրաստման եղանակը | Directions | |
Տապակայի համար օգտագործել ցողունները (մինչև ծաղկելը) և ծաղկաբույլերը: Շուշանի ցողունները կամ ծաղկաբույլերը եփել և հովանալուց հետո քամել ձեռքերով՝ պատրաստելով գնդիկներ: Թավայի մեջ տաքացնել յուղը, լցնել շուշանը և տապակել: Տապակելուց հետո ավելացնել աղ և հարած ձու: Ցանկության դեպքում մատուցել սխտորմածունով: Դեղաբույս է. պարունակում է եթերայուղեր, ալկալոիդներ։ Արմատների թուրմն օգտագործում են ստամոքսի հիվանդությունների ժամանակ։ Take the stalks (before they flower) or the flowers of chervil. Cook the chervil stalks or flowers, set aside to cool, afterwards squeeze out the water with hands, making balls out of it. Heat the oil in the pan, add the chervil and fry it. Beat the egg, add it on the fried chervil balls with some salt. It can be served with the mixture of yogurt and pressed garlic. This herb contains essential oils, alkaloids. The extract of its roots can be used against stomach diseases. |