Եղինջով կաթնապուր | Nettle milk soup

Բաղադրատոմս Նելլի Դռնոյան / Աժդահակ էկոակումբի կողմից
Recipe by Nelly Dronyan / Azhdahak EcoClub
Բաղադրիչներ | Ingredients
  • եղինջ– 200գ

  • աղացած ձավար-60գր,

  • սոխ- 30գր

  • եռացրած կաթ- 1.5լ

  • ալյուր-30գր

  • աղ

  • 200g of nettle

  •  60g ground oats 

  •  30g onions 

  •  1.5 liters boiled milk  

  •  30g flour 

  •  salt

Պատրաստման եղանակը | Directions

Քիչ ջրով եփել ձավարը, ավելացնել եռացրած կաթը և կտրտած եղինջը, քիչ եռալուց հետո ավելացնել սոխառածը և աղ: Սախառածի մեջ լցնել ալյուր: Նույն ձևով պատրաստվում է թելուկով ապուր:

Cook the oats in a little bit of water, add the boiled milk and the cut nettle. Boil it a bit and then add the fried onions and salt. Add flour to the fried onions. Same recipe works for the goosefoot soup.