Եղինջը տապակած | Fried nettle 

Բաղադրատոմս Նելլի Դռնոյան / Աժդահակ էկոակումբի կողմից
Recipe by Nelly Dronyan / Azhdahak EcoClub
Բաղադրիչներ | Ingredients
  • թարմ եղինջ -300գր

  • սոխ-25գր

  • ձեթ- 15գր

  • յուղ- 20գր

  • ձու- 2 հատ

  • աղ

  • մածուն

  • սխտոր

  • fresh nettle -300g

  • onions -25g

  • cooking oil – 15g,

  • butter – 20g

  • 2 eggs

  • salt

  • matzoon (yogurt)

  • garlic

Պատրաստման եղանակը | Directions

Եղինջը լվանալ, եփել, հանել ջրից քամիչի մեջ թողնել սառչի: Սոխառած անել, ավելացնել եղինջը և հարած ձվերը, համեմել աղով: Մատուցել մածունով և սխտորով: 

Wash the nettle, boil it in water, take it out and leave it in strainer to cool. Fry onions, add nettle and the beat eggs, and add salt. Serve with matzoon and garlic.