Փիփերթով ճաշ | Mallow soup

Բաղադրատոմս Նելլի Դռնոյան / Աժդահակ էկոակումբի կողմից
Recipe by Nelly Dronyan / Azhdahak EcoClub
Բաղադրիչներ | Ingredients
  • փիփերթ -150գր,

  • կարագ- 30գր

  • ալյուր-25գր

  • աղ

  • մանր ձավար- 40 գր

  • մածուն

  • սխտոր

  • 150g of mallow

  • 30g of butter

  • 25g of flour

  • salt

  • 40g of barley

  • matzoon (yogurt)

  • garlic

Պատրաստման եղանակը | Directions

Ալյուրը տապակել կարագով, ավելացնել ջուր , ձավար և եփել 30 րոպե : Վերջում ավելացնել փիփերթի մանրացրած տերևները, աղը և 5րոպ. հետո անջատել կրակը: Մատուցել սխտորով և մածունով: 

Mash the flour in butter, add water, barley and cook for 30 minutes. Towards the end, add the chopped mallow leaves and salt and cook for another 5 minutes. Serve with garlic and matzoon.