Ոսպով քյուֆթա | Lentil Patties

Բաղադրատոմս Լենաի կողմից
Recipe by Lena
 
 
Բաղադրիչներ | Ingredients
  • 3 բաժակ ոսպ

  • 1,5 բաժակ բլղուր (մանր)

  • 1 կապոց մաղադանոս

  • 1 կապոց կանաչ սոխ

  • քիմիոն (չաման)

  • մանրացրած կարմիր պղպեղ

  • աղ

  • 3 cups lentils

  • 1.5 cups bulgar (fine)

  • bunch of parsley

  • bunch of spring onions

  • cumin

  • red pepper flakes

  • salt

Պատրաստման եղանակը | Directions

Ոսպի վրա լցնել այնքան ջուր, որ այն ծածկի. եփել մինչև, որ ամբողջ գուրը ներծծվի: Թողնել, որ սառչի: Բլղուրի վրա լցնել ջուր և թողնել, որ այն ներծծվի 30 րոպե: Երբ ոսպը սառչի  և բլղուրը ջուրը լավ ներծծի, փոքր առ փոքր խառնել իրար այդ երկու բաղադրիչները այնքան, որ կպչուն զանգված դառնա: Համեմել և ավելացնել մարացրած մաղադանոսը և կանաչ սոխը: Այնուհետև փոքր գնդեր պատրաստել՝ դրանց տալով օվալի տեսք, կամ հարթել կոտլետի նման ՝ ստանալով բանջարեղենային բուրգեր:

Cook the lentils with just enough water to cover them so all the water is absorbed. Let it cool. Cover the bulgur with water and let it soak it in for 30 minutes. Once the lentils are cooled and the bulgur has absorbed the water, slowly mix them together so they make a bond. Add the spices and the finely chopped parsley and spring onions. Next, shape them into small ovals or flatten them like patties for modern veggie burgers!