Անանուխի օղի
Mint Vodka

Բաղադրատոմս Գոհարի կողմից
Recipe by Gohar
 
 
Բաղադրիչներ | Ingredients
Պատրաստման եղանակը | Directions

Բանկայի մեջ լցնել վայրի անանուխ, այնուհետև մինչև բանկայի ծայրը վրան ավելացնել օղի: Մեկ շաբաթից հետո անանուխը քամել և հանել՝ օղին թողնելով բանկայի մեջ, վրան ավելացնել ևս մեկ կապոց անանուխ: Մեկ շաբաթ անց նորից անանուխը քամել և հանել բանկայի միջից: Օղին լցնել լուսազգայուն (մուգ գույնի) տարայի մեջ:  

Կիրառում. 10-15 կաթիլ լցնել ¼ բաժակ ջրի վրա (կամ հայկական սուրճի բաժակի չափով), խմել ուտելուց մեկ ժամ առաջ:


Fill a jar with wild mint, then fill it up to the top with vodka. In one week time, drain the mint out of the vodka, leaving the vodka in the jar. Add a fresh batch of mint to the vodka. Another week later drain the mint out. Pour the vodka in a container that is light sensitive (dark).

How to Use: 10-15 drops into a ¼ cup of water ( or armenian coffee cup), drink one hour before eating.