Ոսպով ապուր | Lentil Soup

Բաղադրատոմս Լենաի կողմից
Recipe by Lena
 
 
Բաղադրիչներ | Ingredients
  • 1-2 բաժակ ոսպ

  • սոխ

  • 1 ճ/գ տոմատի մածուկ

  • աղ

  • քիմիոն (չաման)

  • թարմ մաղադանոս

  • կիտրոն

  • 1-2 cups lentils

  • onion

  • 1 TBSP tomato paste

  • salt

  • cumin

  • fresh parsley

  • lemon

Պատրաստման եղանակը | Directions
  • Ոսպը լվանալ և եփել ոսպի կրկնակի չափով ջրի մեջ, այնպես, որ ջուրը ծածկի ոսպը, եռալուց հետո վրայից փրփուրը հավաքել: 10-15 րոպե հետո ավելացնել տոմատի մածուկը և սոխը՝ կա´մ մանրացրած, կա´մ ամբողջապես: Կաթսայի բերանը փակել և թողնել, որ եփի միջին կրակի վրա: 10-15 րոպե հետո լցնել քիմիոնը, աղը և թողնել, որ եփի: Մանրացնել մաղադանոսը և լցնել ապուրի վրա. գազօջախը անջատել՝ կաթսայի բերանը փակ պահելով: Մատուցելիս ապուրի վրա կիտրոն ճզմել:

  • Rinse and cook the lentils with about double the water to cover them well, making sure to remove foam that arises. After about 10-15 minutes, add the chopped onion or leave it in as a whole and add the tomato paste. Keep on medium heat with the lid on. After 10-15 mins, add the cumin and salt and once it is cooked, chop the parsley and add to the soup, turning the heat off but keeping the lid on. When serving, add some squeezed lemon juice on top.