Անանուխով մածունով ապուր | Soup with Yogurt and Mint

Բաղադրատոմս Լենաի կողմից
Recipe by Lena
 
 
Բաղադրիչներ | Ingredients
  • 4 բաժակ մածուն՝ գոլ վիճակում

  • 1 հատ ձու

  • չորացրած անանուխ

  • կարմկիր պղպեղ

  • մի բուռ սպիտակ բրինձ (մանր)

  • աղ

  • ձեթ/կարագ

  • 4 cups lukewarm madzoun 

  • 1 egg

  • dried mint

  • red pepper

  • handful of white rice (small)

  • salt

  • oil/butter

Պատրաստման եղանակը | Directions

Բրինձը 2 բաժակ ջրով եփել այնքան, մինչև որ այն գրեթե փափկի: Ձուն և մածունը իրար հետ հարել, վրան ավելացնել եռացրած ջուր, ստացված զանգվածը խառնել: Առատապես ավելացնել չորացրած անանուխ, մի քիչ կարմիր պղպեղ և աղ, ապա համտեսել՝ ստուգելու համար՝ արդյոք համեմունքները բավարար են: Վերջում ավելացնել ձեթ կամ կարագ:   

Cook the rice until it’s almost soft with about 2 cups of water. Mix the egg with the madzoun separately and then add it to the boiling water, stirring it all in. Add a generous amount of dried mint, some red pepper and salt, and taste to make sure the spices are enough. You can add oil or butter.