բալ

Բալի մուրաբա
  Sour Cherry Muraba

Բաղադրատոմս Գոհարի կողմից
Recipe by Gohar
 
 
Բաղադրիչներ | Ingredients
  • 1 կգ  կորիզահան արած բալ  
  • 250 գ շաքարավազ
  • 800գ շաքարավազ օշարակի համար
  • 1 kilogram of pitted sour cherry
  • 250 grams sugar
  • 800 grams of sugar for syrup
Պատրաստման եղանակը | Directions

Օշարակ. Եռացնել 2 բաժակ ջուր, քիչ-քիչ ավելացնել 800գ շաքարավազ՝ լցնելիս խառնելով: Թողնել, որ 10 րոպե եռա, փրփուրը հավաքել վրայից:

Էմալապատ կաթսայի մեջ լցնել բալը, վրան ավելացնել տաք օշարակը, թողնել հանգստանա 3-4 ժամ: Այնուհետև կաթսան դնել գազօջախին, եռացնել 5 րոպե, մի կողմ դնել: Մեկ ժամ անց ավելացնել 250գ շաքարավազը, միջին կրակի վրա եռացնել 15 րոպե:

Լցնել ստերիլիզացված  բանկաների մեջ և փակել:

 

For the Syrup: boil 2 cups of water, add in the 800 grams of sugar little by little, mixing as you add. Let it boil for ten minutes, collect the foam from the top, and throw away.

In an enameled pot, Pour the hot syrup over the sour cherry, and let it sit for 3-4 hours. Then put pot on the stove top and let it boil for 5 minutes, set aside. An hour later add the 250 grams of sugar, boil it for 15 minute over medium heat.

Pour in sterilized jars and press shut.